Dyraste bröllopen någonsin del 2

2010-10-06


Delphine Arnault and Alessandro Vallarino Gancia



Delphine, dottern till den franska affärsmannen Bernard Arnault, och Alessandro, känd från Gancia vin dynasti, gifte sig 2005 på franska rivieran. John Galliano designade Delphines vackra klänning, lokalen var dekorerad med 5000 vita rosor och gäster som Elizabeth Hurley och Karl Lagerfeld fanns på plats. 7 miljoner dollar gick bröllopet på.


Wayne Rooney och Coleen McLoughlin



I juni 2008 gifte sig paret i Portofino, Italien. Festligheterna höll på i fyra dagar på en yacht med 64 gäster, alla influgna i fem olika privatjet. Något som är lite underligt är att de hade en väldigt enkel ceremoni och serverade pizza på mottagningen efteråt. Däremot kostade Colleens klänning från Marchesa 3 miljoner dollar, vilket jämnade ut det hela lite. Allt som allt kostade kalaset 15 miljoner dollar, dock sålde de sitt bröllop till OK! Magazine och fick 5 miljoner för den affären.


Vikram Chatwal and Priya Sachdev



Den förstnämnda är son till en känd hotellägare i New York, och den andra är modell/skådespelerska, och de gifte sig i februari 2006 under en tio dagar lång ceremoni runt om i Indien. 600 gäster från 26 länder var inbjudna och flögs runt i privatchartrade jetplan. Några av gästerna var bland annat Bill Clinton, Naomi Campbell och P. Diddy. Allt ska ha gått på 20 miljoner dollar.


Andrei Melinchenko och Aleksandra Kokotovich


Den ryska biljadären och grundaren av MDM Bank, Andrei, gifte sig med den serbiska modellen Aleksandra i september 2005 på franska rivieran. De hade hyrt in Christina Aguilera och Whitney Houston till att uppträda på bröllopet och de ska båda ha blivit influgna i privata plan och fått 3,6 miljoner dollar var. Detta extravaganta bröllop gick på 30 miljoner dollar tillslut.


Vanisha Mittal och Amit Bathia



Dottern till biljadären Lakshmi Mittal och investeraren Amit Bathia gifte sig i november 2004 och innehar rekorder i dyrast bröllop. Det var på Vaux le Vicomte, ett 1600-tals slott i Frankrike som bröllopet ägde rum. Festligheterna höll på i fem dagar och där fanns 1000 gäster inbjudna. Kostar det så smakar det, paret hade nämligen bjudit in en omtalad kock från Calcutta att tillaga 100 olika rätter, skickat ut inbjudan i form av en 20-sidig silver bok, flygbiljett och hotell för alla gäster på ett femstjärnigt hotell i Paris och vin för 1,5 miljoner dollar. Kylie Minouge ska även ha uppträtt. Vad brudens klänning gick på vill vi kanske inte veta... 78 miljoner dollar gick i alla fall världens dyraste bröllop på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0