Grace Kelly & Furst Rainier III

2010-09-09

 

19 april 1956 gifte sig skådespelerskan Grace Kelly, då 26 år, med Monacos furst Rainier III, då 33. I och med detta blev hon furstinna av Monaco. Vid bröllopet bar hon en brudklänning designad av Helen Rose, som på den tiden var en filmbolaget MGM:s främsta kostumörer. Klänningen var en elfenbensfärgad taftkreation med hög hals och långärmad som ni kan se på bilden ovan. Kjolen var av bland annat sidentagt, tyll och spets. På huvudet bar hon en 125 år gammal slöja som var fäst i en liten hätta dekorerad med pärlpr som kallas Juliet cap.


Parets bröllop var en stor förstanyhet världen över i alla tidningar. De träffades vid Cannesfestivalen 1955 och innan årets slut hade de förlovat sig. Tillsammans fick de tre barn; Caroline, Stéphanie och Albert.


Förutom att Grace Kelly blev furstinna av Monaco var hon även en stor modeikon, framförallt klädde hon sig prydligt i form av jumperset, ballerinakjolar, typiska 50-talsklänningar med getingmidja och vackra pärlhalsband. Många känner också till Hermés The Kelly bag.

 

Grace Kelly dog tyvärr olyckligt den 13 september 1982 då hon och dottern Stéphanie åkte på serpentinvägar i södra Frankrike till Monaco och bilen plötsligt for ner i en ravin. Det antas att Grace drabbats av en stroke och tappa kontrollen, men det finns även teorier om att Stephanie skulle suttit i förarsätet.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0